Holdoversigt

X

Referencer

Speciallæge i reumatologi Birgit Bang la Cour udtaler
Body Balance® Pilates er et træningssystem, udviklet af Bettinna Delfs i 1984 på et meget velfunderet grundlag af stor fysiologisk og anatomisk viden. Der er fokus på de muskler, især de dybe ryg-, mave- og bækkenmuskler, der er med til at give kroppen en god holdning og balance. Hele kroppen styrkes, alt fra fod- til øjenmuskler og - ikke at forglemme — lattermusklerne. Der trænes tillige udholdenhed, vejrtrækning og kondition. Al træning ledsages af god information om musklernes funktion.

Deltagelse giver god mulighed for en smukkere og veltrænet krop samt chancen for en reduktion af de gener i leddene, livet uundgåeligt giver os med tiden.


Overlæge Flemming Vestberg udtaler

"Bettinna Delfs’ træning har, siden introduktionen i 1984, tegnet sig som et fagligt velfunderet og effektivt system. Systemets centrale formål er at forebygge, udrydde fejl, helbrede, stabilisere og vedligeholde inden for det menneskelige bevægeapparats forskellige sider, som vi møder dem i fritid og arbejde. Systemet opfylder moderne tids krav om et trænings- og terapiniveau, som både giver styrke, smidighed, udholdenhed og behørig ”sved på panden”. Klienterne får god indsigt og indlæring i, hvad man forstår ved optimale, fysiologiske holdningsprincipper og bevægemønstre, sådan som vi møder dem i løbet af døgnets 24 timer."


Jeg har lige været til mit årlige tjek hos lægen. Til min store overraskelse var blodtrykket faldet.
Det plejer at være pænt efter min alder (65 år) men nu var det 100/70 og hvilepuls 43
Den eneste ændring i min livstil på det seneste er venepumpeøvelser, som jeg har lavet hver eneste dag de sidste 5 uger siden jeg købte en DVD hos Betinna Delfs, så vi tror det er derfor.
Det giver en utrolig velvære i kroppen, man føler sig dejlig let bagefter.
Nu laver jeg også øvelserne lige før en løbetur, så er knæene varmet op inden. Det minimerer skader
Magda Egholm

_______________________________________________________________________________________________

Dear Bettinna,

I was introduced to your videos by a neighbour, right after a surgery, which adds to the lot I've had.
I've always thought sports and healthy living are the most positive attitude towards any problem that you might have with health. In fact, my immediate question when I learn that I will have a surgery is 'When can I go back to training again?'

I had done pilates before, but had never found the right balance between strength and concentration.
Your videos are incredible and for some reason, give me much more than just physical exercise. I actually feel renewed and happy.
This is coming from a person who is more into action sports and adrenaline.
Bettinna, I could go on and on. In fact, the last time I wanted to write to you I ended up in 10 pages, which I am saving for a book.
However, just wanted to encourage you to continue to share your knowledge and experience with others. Recovery is about making sure that you bring your body back to where it belongs with your brain and your muscles, and I feel that this is the message you convey with your videos.

Thank you for sharing this with others - and with me - and I really hope that you keep inspiring others through the magic of exercise.
With warm regards,--
Maria-Fernanda Elling

Thank you for writing and please go ahead and put them on your reference. I am more than happy to support a great professional.
I will also share the venepumpe exercises with my parents in Ecuador, because it is a fantastic way to lift the body and increase circulation. I think it will really help my dad who is a dialysis patient and needs his circulation to be at its very best. Wishing you all the best and hope I can pop by and say hello before I leave Denmark.

Warm regards, Maria


Elever der træner en gang om ugen udtaler
”Mine erfaringer med Body Balance® Pilates er fantastisk gode. Jeg har ikke længere de mange smerter i leddene, som jeg havde før. Jeg er blevet smidigere, og bl.a. venepumpeøvelserne (som jeg også udfører hjemme) har bevirket, at mine ben/ankler ikke længere hæver. Ligeledes har Bettinna Delfs mange gode råd om indtagelse af vitaminer/mineraler/kalk etc. formentlig også været medvirkende til, at jeg trives bedre i hverdagen.”


”Body Balance® Pilates har gjort, at jeg kan fungere i min dagligdag efter en operation for diskusprolaps. Jeg prøvede mange forskellige ting inden dette, men de fleste ting forværrede min tilstand. Jeg er blevet mere smidig, har fået en rankere holdning, og samværet med de andre ”piger” virker også som en vitaminindsprøjtning. Jeg føler mig ”næsten” snydt, når jeg må melde afbud, men byttesystemet er jo genialt.”


”Er meget glad for at gå til Body Balance® Pilates. Det giver øget velbefindende og energi. Får en til at tænke over rette arbejdsstillinger og sund levevis. Jeg gik gerne flere gange om ugen, hvis det lå lidt nærmere min bopæl. Det er det bedste, jeg endnu har gået til. Jeg føler mig rigtig godt tilpas efter timen og synes, det er en god form for motion og bevægelse. Synes, der er en god ånd på instituttet.”


”Efter at jeg er startet på Body Balance® Pilates, tænker jeg meget over, hvordan jeg står og går. På mit arbejde har jeg hæve/sænkebord. Der tænker jeg på min fodstilling, når jeg står op og arbejder. Når jeg løfter, tænker jeg på min powerlås. Når jeg går fra undervisningen, føler jeg velvære. Jeg er meget tilfreds med Body Balance® Pilates og fortæller gerne andre om mit gode resultat hos jer. Et stort plus er også, at jeg kan deltage på andre hold, hvis jeg skulle være forhindret i at komme tirsdag aften, samt at det er det samme program på alle holdene. Jeg er glad for at få teorien med, selv om jeg har gået hos jer i så lang tid.”


”Mit almene velbefindende er klart blevet bedre. Jeg er blevet stærkere og mere smidig. Denne form passer mig bedre end tilbud, der findes i andre institutter. Den uhøjtidelige stemning og intet tøjsnobberi er et plus. Den elektroniske mulighed for af- og tilmelding er en stor forbedring.”


”Jeg har efter start på Body Balance® Pilates kun behov for fysioterapi hver anden måned mod tidligere hver tredje uge. Jeg har slidgigt i lænd og nakke.”


”Systemet har medvirket til, at jeg kan bibeholde min rytmiske gymnastik på mine egne betingelser, efter mine nuværende fysiske evner, (jeg har gigt i knæet). Og der bliver holdt øje med at jeg husker den korrekte ben- og rygstilling samt at powerlåsen er sluttet til under alle øvelserne.”


”Jeg har gået til Body Balance® Pilates i mange år og har det fint med min krop. God vægt, god smidighed, ingen skavanker og føler mig alt i alt sund. Min kondition er for dårlig pt., men det er ikke instituttets skyld. Jeg er taknemlig over at have været med i så mange år. Konceptet har udviklet sig meget og er et vigtigt koncept i hele den måde man forstår og behandler sin krop på i tiden.”


”Det hjælper på de balance- og koordinationsproblemer, jeg har som følge af kraniebrud (Body Balance® Pilates blev anbefalet af den fysioterapeut, som genoptrænede mig). Det giver også en bedre kropsholdning, almen veltilpashed. Kan slappe af og bruge de ”rigtige muskler” i rette situationer… når jeg husker det. Det er det bedste jeg nogen sinde har gjort for mig selv, så der kom da heldigvis noget godt ud af mit kraniebrud.”


”Det har virkelig gjort godt for min ryg, som jeg før i tiden havde ondt i bare jeg gik en lille tur. I store træk har jeg fået det meget bedre.”


"Jeg har fået slidgigt i min højre hofte, har det ABSOLUT meget bedre.”


”Jeg er glad for Body Balance® Pilates, fordi det styrker min ryg, som jeg har haft en del problemer med. Jeg har også haft problemer med nakke og skuldre pga. meget arbejde ved computeren, og jeg kan tydeligt mærke, at de smerter bliver holdt nede. Jeg kan lide træningen fordi den er forholdsvis stille og rolig (jeg er ikke vild med fuld power aerobic etc.) , men styrker kroppen. Jeg synes jeres lokaler er indrettet så man føler sig ”hjemme”. Rigtig hyggelige omgivelser at træne i.”


”Jeg er glad for den kombination undervisningen er bygget op om. Opvarmningen hvor pulsen stiger og en koncentreret træning af de enkelte muskelgrupper samt afspænding til sidst, i et tempo, der passer mig fint. Arbejdet med powerlåsen har været med til at styrke min bækkenbund (kunne godt blive bedre). Jeg er blevet meget mere bevidst om min kropsholdning og den måde jeg bevæger mig på. Det har givet mig velvære og en følelse af at være mere i kontakt med min krop. Tak for god undervisning.”


”Jeg har de sidste mange år trænet i fitnesscenter (konditions- og muskeltræning), men jeg går altid ”død” efter 4-5 måneder. Det bliver for monotont og kedeligt. Jeg følte, at jeg trængte til noget, der var en anelse mere holistisk, og jeg faldt helt for Bettinna og konceptet ved min prøvetime i december 2006. Jeg glææææder mig og ser frem til hver træning. Super at lære om fodstilling og om venepumpeøvelser. Det er helt nyt for mig. Jeg har fået en større kropslighed efter at være begyndt, og det smitter af, så jeg har lyst til at leve sundere"


”Jeg er blevet bedre til at stå, gå og sidde korrekt. Jeg tænker over, hvordan min holdning er, når jeg arbejder og laver andet gymnastik. Jeg ved, hvordan jeg skal passe på mig selv, når jeg laver gymnastik generelt også i andre institutter, hvor man ikke får så meget instruktion i hvordan man skal passe på sig selv. Jeg er glad for al den teori, som er med til at udbygge forståelsen af kroppen. Og hvad der er vigtigt for at passe på den og styrke den”.


”Fodstilling (ydre fodrand) har hjulpet mig af med gener i fødderne. Øvelser for nakke, skuldre, ryg, arme er livgivende efter en lang dag, hvor man har siddet længe ved computeren. Er bevidst om at bruge powerlåsen i mange situationer”.


”Det har gjort at jeg forhåbentlig kan holde mig i form i mange år endnu men også at jeg er bevist om min holdning og fod og knæ stilling”.


”Jeg tror på, at det holder min ryg smidig, så jeg undgår rygsmerter”.


”Man har det bedre både fysisk og mentalt, samt mere energi”.


”Giver mentalt overskud. Jeg får mærket mig selv og mine egne behov. Jeg husker at prioritere mig selv og min krop bedre i hverdagen. Jeg kan grounde mig selv og hente overskud i pressede situationer”.


”Når jeg ser mig omkring synes jeg at jeg klarer mig en del bedre end nogle endda meget yngre”.


”Træningssystemet gør, at jeg har lært at stå og gå mere korrekt, og jeg har fået meget mere kontrol over min bækkenbund”.


”Kropsbevidstheden har givet mig selvtillid og styrke i min hverdag”.


"Bevidstheden om powerlås og opbygning af de muskler betyder helt klart at jeg ikke har de samme rygproblemer som før. Det er skønt at opleve at kroppen øves med muskler. Der er meget mere i Body Balance® Pilates end man (jeg) troede da jeg startede. Meget anderledes fra anden træning”.


”Det er et godt koncept, faktisk super flot. Varieret med fokus på forskellige dele af kroppen. Der er god korrektion af de enkelte elever. Jeg synes denne Pilates form virkelig opbygger en god kropsbevidsthed. Øvelser for ryggen med en lille rotation og de mange varianter af mavemuskeltræning fornemmer jeg er super god for kroppens vedligeholdelse. Det samme med skulder/nakkeøvelserne. Jeg har prøvet mange gymnastiksystemer, min krop smiler og siger TAK for Body Balance® Pilates”.


”Jeg blev anbefalet at gå til Body Balance® Pilates pga. min kroniske tarmbetændelse OG det hjælper! Mine armmuskler og benmuskler er blevet styrket. Håber at balancen også bliver det. Jeg er blevet mere smidig og rankere trods mine snart 60 år. Mette er utrolig sød, hjælpsom og forstående. Hun er en fantastisk lærer. Jeg er yderst tilfreds med at gå hos jer, glæder mig til hver onsdag”.


”Body Balance® Pilates/Yoga systemet fungerer godt. At kunne melde sig til og fra via internettet giver en stor fleksibilitet. Siden jeg er begyndt til Body Balance® Pilates, er jeg begyndt at have større fokus på min krop, og hvordan jeg bruger den i løbet af dagen. Ligeledes har jeg oplevet en større smidighed og styrkelse på svage områder. Dette har hjulpet mig meget i andre idrætssammenhæng”.


”Det er den eneste gymnastikform jeg kan være med til, hvor jeg ikke har ondt i ryg/lænd efter træning”.


”Bedre krops/holdningsbevidsthed. Smidighed”.


”Større krops- og holdningsbevidsthed. Opstrammende muskler. Bedre holdning. Vitalitet og glæde, samt en god fornemmelse af, at have gjort noget godt for mig selv, og dermed også for mine omgivelser”.


”Body Balance® Pilates/Yoga systemet har været en positiv fornyelse for mig, og har givet mig en bedre indsigt i mit bevægesystem, som kommer én til gode ved andre gøremål og sportsudøvelser, f.eks. mange daglige gøremål og skiløb”.


"Før jeg startede på Body Balance® Pilates kunne jeg ofte ikke nå mine tæer, det kan jeg altid nu. Det hjælper også på mine rygproblemer. Det har gjort mig smidigere og givet mig en lidt stærkere muskulatur især om maven, dog sammen med øvelser, som jeg gør hjemme”.


”Jeg er blevet mere bevidst om min holdning. Tror ikke jeg kan undvære at gå til Body Balance® Pilates".


”Det hjælper mig i hverdagen at jeg bruger powerlåsen. Både fysisk når jeg bevæger mig og når jeg i øvrigt træner. Jeg er også mere bevidst og opmærksom på min holdning, armene nede i lommerne, hvirvelsøjlen mv. Jeg går især til Body Balance® Pilates for at vedligeholde ryg, mavemuskler for at undgå rygproblemer. Jeg går egentlig ikke til Body Balance® Pilates af sociale grunde, men fordi vi har et super hyggeligt hold, hvor vi griner, laver lidt sjov og kan tale ”forretning”, emner fra vores hverdag så gør det noget og får en af sted. Jeg har egentlig ikke lyst til at undvære dette og har aldrig oplevet det før til anden træning. Vi er alle ret stabile og har tilfældigvis gået på det samme hold fra da jeg startede (selvfølgelig med lidt udskiftning)”.


”Min smidighed blev på kort tid meget bedre. Krops- og holdningsbevidsthed er øget markant. Jeg glæder mig til hver eneste træningstime”.


”Body Balance® Pilates systemet gør at jeg bliver obs. på mit bevægeapparat og jeg får en god fornemmelse når jeg har været til en time”.


”Jeg har fået en betydelig bedre kropsfornemmelse. Jeg træner også noget hjemme, laver venepumpeøvelser m.v. og jeg kan tydeligt se en forskel på min krop. Har også tabt nogle kilo, så alt i alt er det en af de ting i løbet af ugen, som jeg nødigt vil undvære. Tak fordi I er til inden for en afstand, hvor det er opnåeligt at komme frem efter arbejdstid”.


”Jeg har i mange år haft problemer med min lænd og fra tid til anden haft deciderede smerter. Jeg føler virkelig at det jeg har gået på instituttet og trænet, har gjort min ryg/mave stærkere og også gjort mig bevidst om min kropsholdning, hvilket da også har medført at jeg kun sjældent ”mærker” min ryg/lænd i forhold til tidligere”.


”Jeg har haft mange problemer med mine fødder og knæ og fik i 2002 indlæg. Jeg kunne ikke spille 18 huller golf uden at være helt ødelagt. Da jeg startede til Body Balance® Pilates kunne jeg jo se at jeg gik helt forkert og dette påvirkede det hele. Nu er jeg meget opmærksom på dette, bruger ikke indlæg mere. Det lyder som et mirakel og det er det også for mig. Men det kræver koncentration at holde fokus på hele bevægelsesapparatet”.


”Min ryg har fået det væsentligt bedre. Jeg er blevet mere bevidst om min krop. Sover bedre om natten når jeg husker at lave venepumpeøvelser. Har fået bedre ”styr” på mine muskler og er i bedre form. Det mærker jeg især, hvis jeg træner 2 eller 3 gange om ugen i perioden op til vinterferien”.Bettinna Delfs opbevarer navnene på alle anbefalingerne


Print

Moerk Pige I Lyset 220